Naturskole for kvinder

Med tilskud fra Friluftsrådet har Follow the Women fået penge til at tage kvinder med ud i den danske natur.

Vi samarbejder med Ishtar om at skabe kulturmøder mellem kvinder af anden etnisk herkomst og danske kvinder. Formålet med naturskolen er at bringe kvinder sammen og lære om hinanden gennem fælles oplevelser og udfordringer i den danske natur. Samtidig lærer vi den danske natur bedre at kende, og også hvordan vi skaber naturoplevelser for vores venner og familier.

På turene skal vi bl.a. lære at finde mad og lave mad sammen over bål. Gerne retter som både er dansk- og mellemøstinspirerede. Vi skal finde bær, svampe, urter og andre forskellige spiselige planter. Vi lærer også, hvordan vi færdes bæredygtigt i naturen, og hvordan vi genbruger ting vi finder i naturen.

Vi arrangerer 5 søndagsture til forskellige naturområder, og slutter af med at overnatte i shelter. På enkelte af turene vil der være mulighed for at tage børn med.

Detaljerne finder I i programmet i højre kolonne.

Alle kvinder kan tilmelde sig senest én uge før turen ved at sende en mail til stine.krogpedersen@gmail.com. I modtager en bekræftelsesmail med kontaktoplysninger på arrangørerne fra Follow the Women. Turene aflyses i tilfælde af regnvejr.

NATURSKOLEN ER GRATIS.

Om vores naturvejleder

Pernille Hansen er en ægte globetrotter og naturmenneske. Blandt hendes mange eventyr kan nævnes, at hun er gået over Nordpolen, løbet gennem Amazonas og trekket tværs gennem Jordan. Hun har arbejdet i modtagecenter Finmark, hvor hun aktiverede asylansøgere gennem aktiviteter i den barske nordnorske natur. Hun er uddannet naturvejleder og har studeret ved universitetet i Amman. Derudover er hun også hundeslædefører, og deler dagligdag med slædehund og kæreste. 

Program

Svampetur til Skodsborg (Børn er velkomne) - BILLEDER
Søndag den 23. september kl 10-16

Vi skal ud at samle spiselige svampe og lave fladbrød med svampe over bål. Vi får selskab af Foreningen for Svampekundskabens Fremme, som vil guide os gennem skoven ved Skodsborg og hjælpe os med at identificere de spiselige svampe. Bagefter tilbereder vi lækre svamperetter i bålhus tæt ved Skodsborg station

Vi mødes kl 10 på Nørreport station under halvtaget foran 7-11.
I skal medbringe: tallerken, bestik, krus, pose/kurv til at samle svampe i og evt. jeres yndlingskrydderi.
Hvis det regner aflyses turen, og I vil få besked på sms.

Tilmeld jer gennem Manal eller ved at skrive til stine.krogpedersen@gmail.com. Husk at oplyse jeres mobilnummer i mailen og skriv hvor mange børn, som evt. deltager. I modtager en bekræftelse på tilmelding med kontaktoplysninger til alle arrangørerne fra Follow the Women.
Det koster ikke noget at deltage i naturskolen.


Krydderurtetur
Søndag den 21. oktober kl 10-16

Vi skal lave vores egen BADESALT at krydderurter. 
Mødested oplyses når vi er tættere på datoen - det bliver et centralt sted i København.

Tilmeld jer gennem Manal eller ved at skrive til stine.krogpedersen@gmail.com. Husk at oplyse jeres mobilnummer i mailen til evt. afbud i tilfælde af regnvejr.
Det koster ikke noget at deltage i naturskolen.


Genbrugstur (med børn)


Vandretur ved Skjoldundernes nationalpark


Kanotur med overnatning i shelter ved Furesøen
Lørdag den 17. august 2019

 

 

Friluftsrådet donerer pengene som muliggør Naturskolen

Naturskolen gennemføres i samarbejde med Ishtar